Ledger Nano X - The secure hardware wallet
ADVERTISEMENT

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Web Summit 2023

189
SHARES
1.5k
VIEWS
cryptotrader
ADVERTISEMENT

Related articles

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ συμμετείχε, μαζί με δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις της, στο Web Summit, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας, που φέτος πραγματοποιήθηκε 13-16 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα.

Στην αποστολή το «παρών» έδωσε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία, εκτός από την επίσκεψη στο εθνικό περίπτερο το οποίο οργανώθηκε από την Enterprise Greece, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνητικών οργανισμών και επενδυτές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, η κα Εφραίμογλου επισκέφτηκε το περίπτερο της Αυστρίας, καθώς η Αυστρία ήταν η χώρα που συμμετείχε με την πολυπληθέστερη αποστολή στο Web Summit, και συναντήθηκε με την Αυστριακή Εμπορική Σύμβουλο, κα Esther Maca, τον συντονιστή των Αυστριακών επενδυτών, κ. Kambis Kohasnal, και τους συνεργάτες του, καθώς και με εκπροσώπους της Advantage Austria/WKO.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η κα Αγγελίνα Σαρρή, Σύμβουλος ΟΕΥ της Ελλάδας στην Πορτογαλία, η κα Ελένη Φώτη, Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ και ο κ. Δημήτρης Καρύδης από την Enterprise Greece.

Σημαντική ήταν και η παρουσία Αυστριακών επενδυτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πολλαπλές B2B συναντήσεις με τις start-ups της Θ.Ε.Α. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, ακόμη, με τον συντονιστή της αντιπροσωπείας του Λουξεμβούργου, κ. Jonas Mercier, και τον εκπρόσωπο του πορτογαλικού κυβερνητικού οργανισμού προώθησης επενδύσεων AICEP, κ. Pedro Silveira.  

Oι 10 start-ups της Θ.Ε.Α. είχαν την πολύτιμη ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια διεθνή διοργάνωση με περίπου 75.000 συμμετέχοντες από 153 χώρες, 900 επενδυτές και 2.600 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Πέραν του εθνικού περιπτέρου, οι start-ups της Θ.Ε.Α. με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν σε δικό τους stand.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις, δικτυώθηκαν με επενδυτές,  πιθανούς πελάτες, experts και start-ups από το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας.

Πήραν μέρος σε pitching events και απευθύνθηκαν σε ένα διαφορετικό κοινό, λαμβάνοντας πολύτιμα σχόλια και ιδέες για να βελτιώσουν το όραμά τους.

Παρακολούθησαν ομιλίες και εργαστήρια από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας, αποκομίζοντας γνώσεις που θα τις βοηθήσουν να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών τάσεων.

Οι 10 start-ups της Θ.Ε.Α. που πήραν μέρος στο Web Summit 2023 είναι: Wellbee Medical Data, GRAPEVINE DIGITAL, Unlimited Adrenaline, VIVESTIA, Workadu, Campsaround, Keyvoto, Evryka, Phasmatic, Quantum Neural Technologies S.A. (QNT S.A.).  

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αποστολής της Θ.Ε.Α. στο Web Summit 2023, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ δήλωσε: «Ως ΕΒΕΑ πρωταγωνιστούμε εδώ και μια δεκαετία στην προσπάθεια για την ενδυνάμωση και τη διεθνοποίηση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς πιστεύουμε ότι η παραγωγική αξιοποίηση της γνώσης μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο – κλειδί στην προσπάθεια για ταχύτερη και ταυτόχρονα ανθεκτική ανάπτυξη.

Το ΕΒΕΑ ήταν το πρώτο Επιμελητήριο στην Ελλάδα που δημιούργησε Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Μέχρι τώρα, η Θ.Ε.Α. έχει φιλοξενήσει πολλές δεκάδες αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Με τη συμμετοχή τους σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για την καινοτομία, δίνουμε τη δυνατότητα στις ομάδες να αντλήσουν πολύτιμη εμπειρία, τεχνογνωσία, δικτύωση και όραμα για την ανάπτυξή τους. Φέτος, συμμετείχαμε για μια ακόμη χρονιά στο Web Summit, την κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο για την καινοτομία, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι δέκα start-ups που συμμετείχαν αποκόμισαν πολλές και σημαντικές εμπειρίες, πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις με επενδυτές, πελάτες, experts, οι οποίες ήταν υψηλού επιπέδου και πολλά υποσχόμενες». 

Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Source link

Cryptohopper
ADVERTISEMENT
[crypto-donation-box]
Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Related Posts

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.